Szájhigiénés kezelések

Az egészséges szájüreg és fogak alapvető feltétele a megfelelő szájhigiéne elérése, melynek megteremtése és fenntartása a fogorvos utasításai szerint elsajátított tisztítási technikákkal valósítható meg. 

 

Bátran kérje orvosaink segítségét, hogy Ön is egészséges legyen!

 

Instruálás, motiválás

Orvosaink bemutatják és megtanítják az Ön fogazati státuszának legmegfelelőbb fogmosási technikát, a panaszokat és az íny állapotát figyelembe véve javasolják a legoptimálisabb fogkrém használatát, amelyből próbaterméket is adnak Önnek, hogy otthon kipróbálhassa annak hatékonyságát!

Nagyon fontos a fogközök megfelelő tisztítása, amelyet fogselyemmel és/vagy fogköztisztító fogkefével lehet megvalósítani! A kezelés alkalmával orvosunk bemutatja és megtanítja a termékek helyes használatát, valamint javaslatot tesz, hogy melyik fajta terméket szerezze be!

A rendelőnkben található elektromos fogkefe és a legkorszerűbb fogkrémek segítségével pedig ki is próbálhatja a tanultakat!

 

Fogkőeltávolítás

 

Mitől képződik a fogkő?

 

A fogkő a fogakon maradt lepedék elmeszesedéséből alakul ki, tehát a szájhigiéne javításával jelentősen visszaszorítható. 

 

Hagyományos fogkőeltávolítás során egy ultrahangos eszköz segítségével eltávolítják a fogakon képződött, ínygyulladást és ezáltal ínyvérzést okozó fogkövet. 

 

Professzionális fogkőeltávolítás során egy homokfúvó szerkezet segítségével eltávolíthatóvá válik a minimális fogkő és a fogakat elszínező anyagok (vörösbor, tea, kávé, dohányzás…) által okozott elváltozás.

 

Mindkét fajta kezelést polírozással kell zárni, melynek célja a finomabb lerakódások és elszíneződések eltüntetése, így a teljesen tiszta fogfelszín elérése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISO tanusítvány

Nézze meg prezentációnkat!
Esettanulmány

Egy 65 éves páciens, aki hibás fogsorral érkezett hozzánk. Az implantátumok beültetése után a páciens ideiglenes fogpótlást kapott. A véglelges kerámia fogsort, a fogbeültetést követ? 3 hónapos gyógyulási id? után helyeztük fel.

 

A 47 éves páciens hölgy esztétikai okokból a hagyományos fémkerámia koronájának cseréje miatt érkezett. Fémmentes zirkónum koronákat készítettünk számára.