Fogszabályozó

A fogszabályozás célja a szabályos, szép fogazat elérése, a harapási rendellenességek megszüntetése és a korrekt rágófunkció helyreállítása. A fogszabályozó készülékeknél két típust különböztetünk meg: rögzített és kivehető. Az orvos különböző készüléket ajánl a páciens kora, problémája illetve az együttműködéstől függően. 

Rögzített fogszabályozó

Rögzített fogszabályozó

A rögzített , beragasztott fogszabályzó készülék a legismertebb és a legtöbbek által viselt fajta. A hagyományos készülék felnőttek és fiatalok számára egyaránt alkalmas kisebb és nagyobb fokú szabályozatlanságok kezelésére. 

Klinikánkon többféle rögzített fogszabályozó is elérhető; a fém breketteket tartalmazó típus a legolcsóbb és a legkönnyebben alkalmazható ugyan, de esztétikáját tekintve elmarad a többitől. A porcelán brekettek ezzel ellentétben jobban beleolvadnak a környezetükbe, így sokkal esztétikusabbak.
Jó megoldás lehet a kombinált típus, mely esetben a jól látható frontfogakra porcelán, a hátsó fogakra pedig fém brekettek kerülnek.

 

 

A rögzített fogszabályzót viselőknek fokozottan kell figyelniük a szájhigiénéjükre, ezért a fogmosást illetően alaposan be kell tartaniuk az orvos által elmondott utasításokat!

 

 

 

Kivehető fogszabályozó

Fő alkalmazási területük a növekedési szakban lévő gyermekek fogszabályozó kezelése, melynek segítségével befolyásolni lehet az állcsontok növekedését, így megakadályozva a torlódott fogsor kialakulását és a későbbiekben rögzített fogszabályozó hordását.
A kezelés hatékonyságának szempontjából fontos, hogy a fogszabályozó szakorvos által ajánlott készüléket válasszuk!

 

 

ISO tanusítvány

Nézze meg prezentációnkat!
Esettanulmány

Egy 65 éves páciens, aki hibás fogsorral érkezett hozzánk. Az implantátumok beültetése után a páciens ideiglenes fogpótlást kapott. A véglelges kerámia fogsort, a fogbeültetést követ? 3 hónapos gyógyulási id? után helyeztük fel.

 

A 47 éves páciens hölgy esztétikai okokból a hagyományos fémkerámia koronájának cseréje miatt érkezett. Fémmentes zirkónum koronákat készítettünk számára.