Gyermekfogászat

Gyermekfog�szat

Az idő előtt elvesztett tejfog a maradó fogazat torlódásához, deformálódásához vezethet. A tejfogak ápolásával és "karbantartásával" ez könnyedén megelőzhető.

A tejfogak szuvasodásának ellátása során vagy tömés, vagy ún. elcsiszolás alkalmazható. Előbbihez magyarázat nem szükséges, utóbbinál arról van szó, hogy az elcsiszolással a szuvas részt megfelelő módon eltávolítják a fogból, ezáltal megelőzhető a fog további romlása.
Az el nem látott szuvas tejfogak fogbélgyulladáshoz, csonthártyagyulladáshoz vezethetnek. Az ilyen megbetegedések nem csak fájdalmasak lehetnek, de a szükséges kezelés elvégzése után lelkileg is "megviselődik" a gyermek, miáltal a későbbiekben bármilyen kezelés vagy vizsgálat nehezen lesz kivitelezhető. Nem győzzük tehát hangsúlyozni a megelőzés fontosságát!

Klinikánkon működik a környék iskoláinak fogászati szűrése mellett a gyermekfogászati körzeti ellátás is. Az iskolafogászati szűrés alkalmával orvosunk egy állapotfelmérést végez, aminek eredményét és az esetleges további ellátás szükségességét egy igazoláson adja ki a szülők részére.


A gyermekek számára kialakított játszósarok mellett ajándék matricákkal, bátorságoklevelekkel is kedveskedünk a kis hősöknek, emellett ha tejfog tömésére kerül a sor, többféle színű tömőanyag közül választhatnak az apróságok.

 

 

ISO tanusítvány

Nézze meg prezentációnkat!
Esettanulmány

Egy 65 éves páciens, aki hibás fogsorral érkezett hozzánk. Az implantátumok beültetése után a páciens ideiglenes fogpótlást kapott. A véglelges kerámia fogsort, a fogbeültetést követ? 3 hónapos gyógyulási id? után helyeztük fel.

 

A 47 éves páciens hölgy esztétikai okokból a hagyományos fémkerámia koronájának cseréje miatt érkezett. Fémmentes zirkónum koronákat készítettünk számára.