Konzerváló fogászat

A konzerváló kezelések körébe azok a fogászati beavatkozások tartoznak, melyek az ép fogak megörzését szolgálják. Az endodontia a fogbél megbetegedéseivel foglalkozó tudományág.

 

Konzerváló fogászat

 

A dentális plakk, vagyis lepedék nemcsak fogkőképződést, ezáltal ínygyulladást, foglazulást és fogelvesztést okozhat, hanem a szájüregben általánosan megtalálható baktériumok táplálékául is szolgál, minek során azok olyan anyagcseretermékeket képeznek, amelyek a fogszövetet képesek elpusztítani, ezáltal pedig fogszuvasodást okoznak.

A fogszuvasodás minden fog minden felszínét érintheti, így az bárhol kialakulhat a fogakon, ha a szájhigiéne nem megfelelő. 

Érdemes már a kezdődő szuvasodást is töméssel ellátni, hogy megakadályozzuk annak fogbélre terjedését.
Az esztétikai igények növekedésével pácienseink többségének kellemetlenséget jelent régi amalgámtöméseik megléte. Ennek tükrében a szürke, érdes felületű töméseket modern, a fog színével megegyező kompozit tömésre cseréljük, melynek köszönhetően pácienseink visszakapják a fogak eredeti színét és alakját. A tömés szabad szemmel nem is különíthető el a saját foganyagtól, mely az elülső fogak esetében igen fontos szempont.

 

Klinikánkon magas minőségű, kitűnő esztétikai tulajdonságokkal rendelkező kompozit tömőanyagokat használunk mind az őrlőfogak, mind pedig a frontfogak tömésére.

 

 

Endodontia

A fogszuvasodás fogbélre történő terjedése a fogbél gyulladását, illetve elhalását okozza. Ilyen esetben a fog gyökérkezelése szükséges annak érdekében, hogy a szuvasodás felől a fog belsejébe jutó baktériumokat a gyökércsatornákból is maradéktalanul el lehessen távolítani, így a fog megmenthetővé váljon.

 

Gyökérkezelés során az orvos eltávolítja a baktériumok által fertőzött fogbelet, vagyis a fog koronai, illetve gyökéri részében található ér- és idegképleteket. Ezután kézi, vagy gépi műszerek segítségével a fog gyökereinek csatornáit áttisztítja és feltágítja, ezáltal alkalmassá téve a korrekt gyökértömés elvégzésére. Utolsó lépésként a fog koronai zárására kerül sor töméssel vagy koronával.

   

ISO tanusítvány

Nézze meg prezentációnkat!
Esettanulmány

Egy 65 éves páciens, aki hibás fogsorral érkezett hozzánk. Az implantátumok beültetése után a páciens ideiglenes fogpótlást kapott. A véglelges kerámia fogsort, a fogbeültetést követ? 3 hónapos gyógyulási id? után helyeztük fel.

 

A 47 éves páciens hölgy esztétikai okokból a hagyományos fémkerámia koronájának cseréje miatt érkezett. Fémmentes zirkónum koronákat készítettünk számára.