Fogpótlás

Mindenre van megoldás

Fogpótlás

Korona és híd

Korona készítésére van szükség akkor, ha a fog koronai része olyan mértékben destruált szuvasodás vagy sérülés miatt, hogy az töméssel már nem helyreállítható. A korona elkészítéséhez az orvos olyan formájúra preparálja a fogat, hogy arra a fogtechnikában elkészülő pótlás felragasztható legyen.

Ha egy vagy több fog hiánya rögzített pótlással is pótolható, akkor az ún. híd készítése jöhet szóba. Ilyen esetben az orvos a foghiány melletti fogakat preparálja megfelelő formájúra.

Klinikánkon többféle típusú korona/híd is elérhető. A fémkerámia korona fémvázból és az azt leplező kerámiából áll. Ezen típusú korona előnye az ára, hátránya viszont az, hogy nem nyújt megfelelő esztétikai hatást.

A cirkónium porcelán korona cirkónium-oxid vázból készül, melyet szintén kerámiával lepleznek. A cirkon korona esztétikai szempontból viszont nagyon előnyös, mivel teljesen fogszínű, így képes természetes hatást keltve harmonizálni a többi foggal.

Kivehető fogpótlás

Teljes kivehető műanyag protézis

Teljes fogatlanság esetén az életminőség javításának érdekében készíthető protézis típus, ugyanis feladatai közé tartozik a rágóképesség helyreállítása, a foghiány következtében megváltozott arcvonások korrekciója, a beszéd helyreállítása, az állkapocsízület károsodásának megelőzése és az önbizalom visszanyerése is.

Kapoccsal elhorgonyzott részleges kivehető fogpótlás

Abban az esetben alkalmazható protézis típus, amikor a páciensnek vannak a pótlás elhorgonyzására alkalmas fogai, de a meglévő fogak száma nem elegendő a rögzített pótlás készítésére. Ilyenkor a pótlás fém kapcsok segítségével rögzül a fogakon, műanyag része pedig felfekszik a nyálkahártya-csont alapzatra.

Kombinált fogpótlás

Szintén abban az esetben alkalmazható fogpótlás, amikor a hiányzó fogak száma miatt már nincs lehetőség rögzített pótlás készítésére. A kombinált fogpótlás három részből tevődik össze; a maradék fogakon rögzülő, fémkerámia hidakból és koronákból álló fix részből, a nyálkahártya-csontalapzaton fekvő kivehető részből, és az ezeket összekötő elhorganyzó eszközből, melyet a kapcsos pótlással ellentétben a fogtechnikus képes elrejteni, ami amellett hogy ezáltal nem csak kiváló esztétikai hatást nyújt, stabil rögzítést is biztosít.

Azokban az esetekben, ahol 3 vagy annál több fog van a kezelendő állcsontban és ezek elhelyezkedése ideális a híd készítésére, ott ún. csúsztató készíthető.

Ha azonban a fogak elhelyezkedése nem megfelelő, vagy a fogak száma kevés, ott az ún. teleszkópos fogpótlás alkalmazható.

Ezen elhorgonyzási technikák esetén a pótlásba bevont fogakat mindig le kell csiszolni!

Lépjen kapcsolatba velünk!

+36 30 845 5985

Kapcsolat

Kezelések

Implantátum

Konzerváló fogászat

Szájhigiénés kezelések

Esztétikai kezelések

Fogpótlás

Szájsebészet

Gyermekfogászat

Fogszabályozás

Munkavégzések

Konzerváló fogászat
Implantátum
Fogpótlás
Esztétikai kezelések
Fogszabályozás