Fogszabályozás

Fogszabályozás

A fogszabályozás célja a szabályos, szép fogazat elérése, a harapási rendellenességek megszüntetése és a korrekt rágófunkció helyreállítása. A fogszabályozó készülékeknél két típust különböztetünk meg: rögzített és kivehető. Az orvos különböző készüléket ajánl a páciens kora, problémája illetve az együttműködéstől függően.

Rögzített fogszabályozó

A rögzített , beragasztott fogszabályzó készülék a legismertebb és a legtöbbek által viselt fajta. A hagyományos készülék felnőttek és fiatalok számára egyaránt alkalmas kisebb és nagyobb fokú szabályozatlanságok kezelésére.

Klinikánkon többféle rögzített fogszabályozó is elérhető; a fém breketteket tartalmazó típus a legolcsóbb és a legkönnyebben alkalmazható ugyan, de esztétikáját tekintve elmarad a többitől. A porcelán brekettek ezzel ellentétben jobban beleolvadnak a környezetükbe, így sokkal esztétikusabbak. Jó megoldás lehet a kombinált típus, mely esetben a jól látható frontfogakra porcelán, a hátsó fogakra pedig fém brekettek kerülnek.

A rögzített fogszabályzót viselőknek fokozottan kell figyelniük a szájhigiénéjükre, ezért a fogmosást illetően alaposan be kell tartaniuk az orvos által elmondott utasításokat!

Kivehető fogszabályozó

Fő alkalmazási területük a növekedési szakban lévő gyermekek fogszabályozó kezelése, melynek segítségével befolyásolni lehet az állcsontok növekedését, így megakadályozva a torlódott fogsor kialakulását és a későbbiekben rögzített fogszabályozó hordását.

A kezelés hatékonyságának szempontjából fontos, hogy a fogszabályozó szakorvos által ajánlott készüléket válasszuk!

Lépjen kapcsolatba velünk!

+36 30 845 5985

Keressen minket bizalommal a hét minden napján reggel 08:00-tól este 17:00-ig.

Kapcsolat

Kezelések

Implantátum

Konzerváló fogászat

Szájhigiénés kezelések

Esztétikai kezelések

Fogpótlás

Szájsebészet

Gyermekfogászat

Fogszabályozás

Munkavégzések

Konzerváló fogászat
Implantátum
Fogpótlás
Esztétikai kezelések
Fogszabályozás